Spoštovani,

Družba Eudace d.o.o. na svoji spletni strani https://varnost-podatkov.si uporablja piškotke zaradi zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani in v druge namene opredeljene v nadaljevanju te politike.

Upravljavec spletnih piškotkov

Z uporabo naše spletne strani soglašate z uporabo nujnih piškotkov. V primeru, da boste obiskali spletno stran https://pravo-kadri.si, bo upravljavec piškotkov družba:

Polni naziv Upravljavca EUDACE, družba za svetovanje in razvoj projektov, d.o.o
Sedež Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana
Davčna številka SI 11420421
Matična številka 3503631000
Elektronski naslov info@eudace.eu
Telefonska številka +386 (0) 599 42 160

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vašem nosilcu podatkov in v katerih so shranjene določene nastavitve ter podatki za izmenjavo s sistemom preko vašega brskalnika. Nekateri izmed piškotkov se po končani seji brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, izbrišejo (t. i. začasni ali sejni piškotki). Ostali piškotki ostanejo na vaši končni napravi in nam omogočajo, da vaš brskalnik pri naslednjem obisku prepoznamo (trajni ali shranjeni piškotki). Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove interese, preference in zanimanja, s tem je uporabniku prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Vrste piškotkov

Uporabljajmo piškotke, ki jih delimo v 3 skupine:

  • Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Brez njihove uporabe spletna stran ne more delovati.
  • Funkcionalni piškotki/analitični: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran. Analitični piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne.

Pridobljene analitične informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani. Anonimizacija podatkov z rešitvijo Google Analytics omogoča, da na podlagi anonimnih podatkov ni mogoče povezati ali kakorkoli identificirati posameznega uporabnika. Z uporabo navedenih piškotkov prejmemo statistična poročila o obiskanosti in aktivnostih na naših spletnih straneh brez, da bi pridobili kakršne koli osebne podatke o uporabniku, saj je anonimnost uporabnika s to rešitvijo zagotovljena.

  • Trženjski piškotki tretjih oseb: Ti piškotki se uporabljajo za prikazovanje oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci.

Z uporabo spletnih strani se strinjate z uporabo nujnih piškotkov. Nujni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani in v njih ne hranimo vaših osebnih podatkov, ter omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Ostali vrste piškotkov naložimo le če se z njimi strinjate.

Katere piškotke uporabljamo?

nujni piškotki
funkcionalni piškotki

Upravljanje piškotkov

Uporabo piškotkov določate sami. Piškotke lahko vedno odstranite ali sprejmete s klikom na polje »strinjam se« v obvestilu o uporabi piškotkov na spletni strani. Večina spletnih brskalnikov shrani piškotke samodejno. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov v brskalniku lahko tudi popolnoma preprečite za vse spletne strani, ki jih boste obiskali. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Z izbrisom ali blokiranjem piškotkov, se lahko zgodi, da vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in boste obvestilo o piškotkih prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran.

Nastavitev nujnih piškotkov ne morete urejati. Nenujni piškotki pa se lahko shranijo le na podlagi vaše izrecne privolitve.

Navodila za omogočanje nastavitev v vašem brskalniku lahko najdete tukaj:

Piškotki Google Analytics

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

 

Verzija: 1.0 z dne 20. 10. 2021

eudacelogomini